Gjuha e urrejtjes ndaj shqiptarëve vazhdon nëpër rrjetet sociale (F0T0)

LAJME


Në rrjetet sociale vazhdon rritja e gjuhës së ur rèjtjes dhe àIbànofobisë ndaj shqiptarëve. “Sado që mendojmë se ka ndryshuar mendësia në shoqërinë maqedonase dhe ka filluar bashkëjetesa, duket qartë që k0nfIikti historik në mes maqedonasve me shqiptarët vëhstirë të zhbëhet”.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Më tej nënvizohet se në adresë të tyre vazhdojnë që të denoncohen komentues në rrjet të cilët shprehin gjuhë të ashpër të ur rjètjes. Një nga komentet është “thirrja për shfarsojen e shqiptarëve”. Institucionet përgjegjëse pritet të reagojnë ndaj këtyre veprimeve që rrisin ndasitë dhe gjuhën e ur rèjtjes midis dy komuniteteve më të mëdha.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive