Grekët: Amerikanët do na i marrin të gjitha për Shqipërinë

LAJME


Analisti dhe gjeopolitologu grek Dhimitris Kacikis, ka ngritur alarmin në shtetin helen duke treguar sipas tij, planin amerikan për copëtimin e Greiqisë dhe krijimin e Shqipërisë së Madhe. Në emisionin ‘Kontrastet’ (ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ) në televizionin grek Kreta (ΚΡΗΤΗ-ΤV) ka shpalosur sipas tij planin amerikan për Ballkanin.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Duke iu referuar hartave të realizuar nga vet ai, Kicikis shton se së shpejti do të bëhet Shqipëria e Madhe e cila do të përfshijë Epirin e Greqisë (Çamëinë deri në mes të Greqisë së sotme) dhe gjysmën e Maqedonisë deri në Shkup. Ai shton se Amerika po projekton prahas Shqipërisë së Madhe të krijojë edhe Maqedoninë e Madhe me kryeqytet Selanikin dhe Trakën e Madhe. Kicikis shprehet se Shqipëria është ‘fëmija i përkëdhelur’ i Amerikës.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive