Grekët sfidojnë turqit me një flamur gjigant në majën e malit të ishullit Oinousses

LAJME


Prej muajsh raportet mes Turqisë dhe Greqisë janë të tesnionuara. Grekët raportojnë vazhdimisht futje të avionëve turq në hapësirën territoriale të tyre, për të cilën vazhdon debati për gati një shekull me turqit. Zonat më të prekura janë ato kufitare, siç është për shembull ishulli grek që sheh përballë Turqisë, Oinousses.

Grekët lokalë kanë gjetur një mënyrë për t’iu përgjigjur sipas tyre prov0kimeve turke duke ndërtuar një flamur gjigant në majën e malit të ishullit. Bëhet fjalë për një flamur me sipërfaqe 6 dynim, i cili u ndërtua për disa muaj me punë vullnetare, siç raportojnë mediat greke.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive