Greqia i përgjigjet Turqisë, blen d ronët e avancuar nga Izraeli

LAJME


Greqia i përgjigjet Turqisë, blen d ronët e avancuar nga Izraeli

Greqia dhe Izraeli kanë lidhur një marrëveshje për blerjen e dr0nëve nga Athina.

Vendimi vjen në kuadër të modernizimit të ushtrisë nga Greqia për të përballuar supremacinë uvshtarake të Turqisë.

Marrëveshja është nënshkruar sëfundmi, ndërsa ka shkaktuar reagimin e fortë të turqve, të cilët aktualisht zotërojnë qiellin sa i përket teknologjisë së dr0nëve.

Me nënshkrimin e kësaj marreveshjeje, Greqia synon të ndërtojë një bazë dronësh në ishullin Skiros.