Greqia jep urdhërin e madh: Shqipëria të ndryshojë librat e historisë

LAJME


Greqia avkuzon Shqipërinë se nuk po zbaton një marrëveshje për ndryshimin e teksteve në librat e gjeografisë dhe të historisë, duke vazhduar të kultivojë, sipas Athinës, ‘Irredentizëm’.

Shqetësimi është ngritur deri në Komisionin Evropian nga eurodeputeti grek i “Demokracisë së Re”, Manolis Kefalogiannis.

Eurodeputeti grek thotë se në 2018, të dyja palët ranë dakord që të hiqnin nga librat e gjeografisë dhe të historisë referenca që lidhen me “terrritoret shqiptare në Greqi”, përfshirë këtu edhe ilustrimet, si harta, foto e të tjeraVAZHDO ME LAJMIN E PLOT KETU