Greqia kërkon që Shqipëria të harrojë historinë

LAJME


Athina ankohet për Shqipërinë në Komisionin Europian: Duhet të ndryshojnë urgj entisht librat e historisë dhe gjeografisë.Greqia akuzon Shqipërinë se nuk po zbaton një marrëveshje për ndryshimin e teksteve në librat e gjeografisë dhe të historisë, duke vazhduar të kultivojë, sipas Athinës “irredentizëm”.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Shqetësimi është ngritur deri në Komisionin Europian nga eurodeputeti grek i “Demokracisë së Re”, Manolis Kefalogiannis.

Eurodeputeti grek thotë se më 2018, të dyja palët ranë dakord që të hiqnin nga librat e gjeografisë dhe të historisë referenca që lidhen me “territoret shqiptare në Greqi”, përfshirë këtu edhe ilustrimet, si harta, foto e të tjera.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive