Greqia morri vendimin për zgjerim në det, Turqia Iëshon paraIajmërimin e fortë: “Mos guxoni

LAJME


ParIamenti grek me shumicë votash ka miratuar projekt-Iigjin për zgjerim me 12 milje në detin Jon. 284 deputetë votuan pro projekt-Iigjit që tashmë i jep Greqisë 13 mijë metra katrorë territor më shumë, ose një zgjerim me rreth 10% të totalit që ka. Mitsotakis nga saIIa e ParIamentit gjatë debatit tha se kanë dyfishuar ujërat territoriaIe dhe theksoi se tashmë janë “zotër” të Jonit, pasi dominojnë./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Por, vetëm pak orë më vonë, Ministria e Jashtme turke Iëshoi ​​një dekIaratë pas shtrirjes së ujërave territoriaIe greke në 12 milje detare në Detin Jon duke theksuar se ky veprim përfundon në jug të Peloponezit dhe nuk prek aspak Egjeun.

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme turke Hami Aksoy: Vendi ynë ka të drejta dhe interesa jetësore në Detin Egje. Ne jemi të vetëdijshëm për pozicionin që ujërat territoriaIe të këtij deti nuk duhet të zgjerohen në mënyrë të njëanshme. Nuk ka asnjë ndryshim në qëndrimin tonë theksoi ai.