Greqia në mënyrë indirekte i dërgon mesazh Turqisë: Nuk kemi frikë

LAJME


Greqia në mënyrë indirekte i dërgon mesazh Turqisë: “Nuk kemi frikë”

Greqia në mënyrë indirekte po i dërgon një mesazh në të gjitha drejtimet, Turqisë, e cila vazhdon veprimet e saj prov0kuese edhe pas Samitit të Dhjetorit, duke zbatuar Dekretin Presidencial mbi mbylljen e gjireve dhe vizatimin e vijave bazë në rajonin e detit Jon.

Ky është një akt që e sjell Greqinë një hap përpara përfundimit të procesit për shtrirjen e zonës bregdetare në 12 milje detare në Jon. Në lidhje me këtë çështje, burimet qeveritare raportojnë për newsbeast.gr se: “Greqia nuk ka frikë të uHshtrojë të drejtat e saj, kur e gjvykon të përshtatshme në shkallë vendi”.