Greqia në teIashe! / Kisha greke bën thirrje: “Mos i pranoni vendimet e qeverisë”

LAJME


Greqia në teIashe! / Kisha greke bën thirrje: “Mos i pranoni vendimet e qeverisë”

Kisha Ortodokse e Greqisë ka kundërhstuar urdhrin e qeverisë për mbylljen e vendeve fetare për një javë, për të parandaluar përhapjen e pandemise duke marrë masa më str1kte para hapjes së planifikuar të shkollave.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Kisha ka lëshuar një deklaratë të hënën drejtuar priftërinjve duke u bërë thirrje që t’i pranojnë besimtarët në shërbimin për pagëzim të mërkurën. Këshilli i Shenjtë tha se “nuk pranon” ma sat e reja të vëna nga 3 deri më 10 janar dhe se do të dërgojë letër pr0teste qeverisë.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive