Harta e Kosovës e copëtuar: Edhe pse vet e kishte copëtuar, kërkon reagimin e Albin Kurtit!

LAJME


Ish-kryediplomatja Meliza Haradinaj-Stublla ka kërkuar reagimin e Qeverisë, përkatësisht të kryeministrit Albin Kurti duke thënë se në disa media të shteteve të Ballkanit Perëndimor janë duke qarkulluar disa harta ku shihet Kosova pa komunat veriore, raporton Gazeta Express.

Haradinaj në Facebook ka thënë se “kjo hartë e “freskët” që ka disa ditë që po qarkullon nëpër mediet e disa shteteve të Ballkanit Perëndimor, ndjellë ndjenjë të tm errshme tek më kujtohen ditët e 2018/2019 kur Kosova e vogël lu ftonte “e p ërçarë për së brendshmi” për të mos u c0pëtuar”

“Përderisa kjo hartë mo nstruoze po riaktuaIizohet në secilin debat e medium në Ballkan, e në qarqe diplomatike përmes gjoja një “non-paper” që Sllovenia do t’i dorëzojë BE-së me fillimin e Presidencës së saj të Këshillit të BE-së në qershor, është e pakuptimtë se si Prishtina zyrtare mund të qëndrojë tërësisht e heshtur përbaIIë pretendimeve të tilla territ0riale nga shteti fqinj e ar miku i vjetër, Serbia. Harta të këtilla që qarkuIIojnë edhe jozyrtarisht, duhet të na aIarmojnë të gjithëve, e veçanërisht Kryeministrin Kurti, të cilit edhe i takon t’a udhëheqë dialogun me Serbinë, se duhet t’a marrë ketë temë më seriozisht, dhe t’u japë përgjigje të prerë të gjitha këtyre këcrcënimeve për sovranitetin, integritetin territ0rial, dhe paqen e stabiIitetin në vendin tonë”