Historia e humanizmit të nipit të Isa Boletinit, si i shpëtoi mbi 10 mijë hebrenj në vitin 1943

LAJME


Sikur në disa vise etnike shqiptare, ku hebrenjtë kanë gjetur strehim, furnizim edhe shpë tim nga dora naz iste, dorën e shtrirë dhe shpëtimin e hebrenjve e ka mundësuar edhe nipi i gjeneralit të pavarësisë Isa Boletinit, Tafil Boletini të cilin viti 1943 e gjeti në postin e kryetarit të Bashkisë të Elbasanit./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Tafil Boletini (djali i Ahmet Boletinit) një nga shumë djemtë edhe nipat e Isa Boletinit që kishin në atë kohë ishte me fakultet te mbaruar në qendrat më të njohura perëndimore dhe që kishin qenë në detyra me rëndësi në shumë qytete të Shqipërisë, njihej për përkushtimin, sinqeritetin edhe gatishmërinë të jetë përherë me popullin edhe me hall-ligun./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Vazhdoni me rrefimin e plote ketu: https://korrektshow.info/historia-e-humanizmit-te-nipit-te-isa-boletinit-si-i-shpetoi-mbi-10-mije-hebrenj-ne-vitin-1943/