Historiani serb në panik: “Shqiptarët sëbashku me Amerikën, po planifikojnë Shqipërinë Etnike deri në Nish

LAJME


Jovan Deretiq, i cili në mediumin e Beogradit “srbija danas” përshkruhet si “historian kotravers”, në një bisedë për këtë portal, ka thënë shumë fjalë fyse ndaj shqiptarëve.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Është vetëm një zgjidhje për Kosovën. Do ta njohim Kosovën ashtu si është, krahinë autonome si pjesë përbërëse e Serbisë. Nëse shqiptarët nuk e pranojnë këtë, atëherë mbetet zgjidhja tjetër: Ajo është lutfa. Nuk mund të zgjidhet ndryshe. Zgjidhja e fundit shqiptare që përdoret ndaj Serbisë është Amerika, fuqia botërore, në të cilën ata mbështeten për ta marrë Kosovën si pjesë të Serbisë. Po dëgjoj të flitet mjaft për zgjidhje kompromisi ndërmjet shqiptarëve e serbëve. Nuk janë të gatshëm ata për asnjë pazar. Ata e planifikojnë Shqipërinë e madhe që do të shtrihej deri në Nish”, ka thënë ai.