Interesante: Këto emra ndalohen për fëmijë në disa pjesë të botë i ndalon edhe Facebook

LAJME


Kur lind një fëmijë, prindërit kërkojnë emrin që do t’u pëlqejë më shumë. Por në disa vende të botës ka emra që ata më mirë të mos i mendojnë, pasi janë të ndaluara me ligj.

Për shembull, në Francë, që nga viti 2015, është e ndaluar që prindërit t’u vënë fëmijëve të tyre emrin Nutella. Në Suedi, asnjë fëmijë nuk lejohet të quhet Ikea. Ndërsa në Japoni, ndalohet me ligj emri Akuma, do të thotë djall.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Emri Lucifer është i ndaluar në Zelandën e Re, dhe Facebook është i ndaluar në Meksikë.

Në disa vende hasen emra të tillë si, thënë shqip Qershi apo Mjedër, e të ngjashme, dhe në Malajzi që nga viti 2006 autoritetet kanë ndaluar vënien për fëmijët të emrave që vijnë nga bota ushqimore.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Ndërsa në Zvicër, një fëmijë nuk mund të emërohet sipas markave.