Ish Diplomati Serb, Zoran Milivojeviq: Sfidat mes Kosovës dhe Serbisë, dialogu me Albin Kurtin vështirë se do të vazhdojë

LAJME


Ish-diplomati serb, Zoran Milivojeviq ka treguar s fidat që sipas tij e presin Kosovën dhe diaI0gun me Serbinë nën udhëheqjen e liderit të Vetëvendosjes, Albin Kurti.
Ai ka thënë se diaI0gu vështirë se do të vazhdojë.

Unë mendoj se Uashingtoni dhe Brukseli do të luajnë një roI vendimtar në atë skenë, për të krijuar kushte për funksi0nimin normaI dhe për të siguruar një mundësi për rin0vimin e dialogut në mënyrë që të zgjidhet çështja e Kosovës”, tha Milivojeviq për “Kosovo Online”.

Sidoqoftë, ish-dipI0mati serb me përvojë thotë se situat e ndër likuar është në lidhje me zgjedhjen e Presidentit. Insistimi i Kosovës për përfundimin e diaI0gut me njohje reciptoke, sipas tij do të ndikojë drejtpërdrejt në zhvillimin e tij.

“Tani zgjedhja e presidentit është praktikisht në rendin e ditës, ne do të shohim nëse do të realizohet. Sidoqoftë, ajo që është kryesore për vazhdimin e dialogut është platf0rma. Nëse qëndrojmë në platf0rmën e ofruar nga Kurti, vështirë se do të diaI0gojmë. Serbia abs0Iutisht ka një qëndrim të qartë se është e mundur të flasim vetëm për n0rmaIizimin, dhe jo nga p0zicionet maksimaIiste që nënkuptojnë njohje dhe asgjë tjetër. Prandaj, vazhdimi i diaI0gut do të varet nga kjo.

Unë mendoj se kjo do të varet kryesisht nga qendrat e f uqive perëndimore, të cilat janë të interesuara për ta vazhduar diaI0gun dhe të cilat do të veprojnë me vend0smëri ndaj Kurtit dhe aut0riteteve në Prishtinë për të krijuar kushte për vazhdimin e neg0ciatave”, thekson Milivojeviq.