Ish-drejtori serb Bijeliq: “Trepça” s’është jona prej 2001-s

LAJME


Ish-drejtori i “Trepçës” në veri, Novak Bijeliq, ka deklaruar se Serbia si shtet nuk ka k urrfarë kompetencash e as interes nga ajo që quhet “Trepça”, pasi nga 14 miniera, 8 flotacione, dy metalurgji dhe mbi 20 fabrika tani punojnë vetëm dy miniera, shkruan Gazeta ‘Zëri’. Pothuajse në çdo rast që u jepet zyrtarët më të lartë të shtetit të Serbisë dërgojnë mesazhe të f0rta se “Trepça” është vija e kuqe, nga e cila nuk heqin dorë ose sistemi energjetik në Kosovë nga Ujmani (Gazivoda) deri te ‘Trepça” paraqet digën e mbrojtjes se e kzistimit të serbëve në krahinë.

Por drejtori i dikurshëm i “Trepçës” nga vitit 1995 deri më 2001-n, Novak Bijeliq, thotë se “Trepça” nga janari i vitit 2001 nuk është në dorë të Serbisë, shkruan më tutje “Zëri”.

“Serbia si shtet nuk ka kurrfarë kompetencash e as interes nga ajo që quhet ‘Trepça’. Nga 14 miniera, 8 flotacione, 2 metalurgji dhe mbi 20 fabrika sot punojnë vetëm dy miniera: ‘Crnac’ dhe ‘Belo Berdo’, në të cilat në kohën sa unë kam qenë drejtor kanë punuar 350 njerëz. Të gjitha taksat dhe tatimet paguhen në llogari të Kosovës, ndërsa i vetmi interes është që ata njerëz i marrin pagat.

Ndonëse do të duhej diçka të eksp0rtohet, k0ncentrati, kërkohet leja e institucioneve të Kosovës”, ka sqaruar Bijeliq, përcjell “Kossev”.Ai ka shtuar se një pjesë e xehes ndodhet në Serbi, duke pasur parasysh se tunelet e minierave fillojnë nga Leposaviqi deri në Brus nën pothuajse gjithë territorin e Kopaonikut.Bijeliq mendon se gjendje më e mirë nuk është as në jug, me të cilën menaxhojnë shqiptarët.