Ish-kreu i Focrave Detare: Nuk ka asnjë efekt nga zgjerimi me 12 milje

LAJME


Përmes një postimi në “Faceb00k”, Meçollari shprehet se gjerësia e detit ter ritorial nuk ndikon në përcaktimin e vijës ku/fitare mes dy vendeve.

“Në vitin 2009 Shqipëria u fut në marrëveshje me Greqinë me ZERO gjerësi të detit ter ritorial dhe Greqia me 6 milje detare. Sot, po të kemi një marrëveshje me Greqinë do futemi të dyja shtetet me 12 milje detare të detit ter ritorial.

Që të kuptojmë problemin mjafton t’iu përgjigjemi pyetjeve: Çfarë përfiton Shqipëria me zgjerimin nga ZERO në 12 milje detare të detit ter ritorial në një marrëveshje të mundshme në krahasim me 2009-ën? Çfarë përfiton Greqia me zgjerimin nga 6 në 12 milje detare të detit ter ritorial në një marrëveshje të mundshme në krahasim me 2009-ën?LEXO ME TEPER