Ish-ministri serb jep dekIaratën e madhe: Ky është qëllimi i vetëm i mini-Shengneit

LAJME


Ish-ministri serb jep dekIaratën e madhe: Ky është qëllimi i vetëm i mini-Shengneit

Ish-ministri i Jashtëm serb dhe kryetari i Partisë Popullore në Serbi, Vuk Jeremiq, deklaroi se qëllimi kryesor i “mini-Shengneit” është krijimi i një hapësire të vetme administrative në Ballkanin

Perëndimor për pritjen e qindra-mijëra revfugjatëve nga Lindja e Mesme dhe Afrika e Veriut, të cilët mund të transferohen në Bashkimin Evropian vitin e ardhshëm.

Jeremiq tha se BE-ja e mirëpret mini-Shengnein, sepse është në interes të tyre.