Ish-presidenti bullgar: “Mijëra bullgar dhe shqiptarë janë eliminuar nga regjimi i Titos!”

LAJME


Ish presidenti bullgar Rosen Plevneliev në një intervistë eskkluzive për BGNES ka theksuar se qindra mijëra bullgarë dhe shqiptarë janë e liminuar nga r egjimi i Titos vetëm pse e kanë k undërshtuar.

Plevneliev është shprehur se kjo e vërtetë duhet që të dale në pah e të mos f shihet.

“Gjatë kohës së Jugosllavisë, ishte e qartë se ekziston regjimi i Titos, i cili ka qenë i amratosur me ideologjinë e maqedonizmit, që është ideologji tërësisht a nti-bullgare. Nuk guxon të fshihet fakti se në bazë të asaj ideologjie janë e liminuar qindra mijëra njerëz në ish-Jugosllavi. Kjo duhet ditur dhe mbajtur mend.

Qindra mijëra bullgar, shqiptarë dhe secili që e ka k undërshtuar d iktatorin Tito është e liminuar. Nëse i shohim statistikat, ky d iktator është p ërgjegjës për marrjen e rreth 700.000-750.000 jetëve të pafajshme. Kjo është e vërtetë dhe duhet ditur. Ne e kuptojmë se pse në kohën e d iktatorit Tito, Bullgaria ishte a rmiku numër një”, d eklaroi Plevneliev.