Ish-presidenti i Greqisë: “Gjysma e gjakut tim është shqiptar dhe jam krenar për këtë

LAJME


Një nga njerëzit më me influencë në shtetin tonë fqinj, Greqinë, ish-presidenti Theodoros Pangalos, njëherë e një kohë pati bërë një deklaratë të fortë, ku ka thënë se ai është shqiptar.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive/Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Gjysma e gjakut tim është shqiptar dhe jam krenar për këtë, admiral Kundurioti, admiral Seqellariu, gjeneral Kunduli dhe shumë grekë të tjerë të zgjedhur janë të gjithë me origjinë shqiptare. Që nga koha e Esat Pashës dhe Ahmet Zogut, miku më i përzemërt i Shqipërisë jam unë. Që nga mosha e foshnjërisë flas gjuhën shqipe, pse e ndjera nëna ime, që më rriti, nuk dinte greqisht.” përmbante deklarata e tij asaj kohe.

BURIMI: Gazeta “Akropolis”, gusht 1949. (Marrë nga Albanian Montreal Press)