Ivica Daçiç: Veriu i Kosovës kurr nuk do të falet! Jemi të gatshëm të përballemi edhe me KFOR-in Amerikan!

LAJME


Ministri i Punëve të Jashtme të Serbisë, Ivica Daçiq, ka thënë se p resioni ndaj Serbisë për njohjen e Kosovës mund të çojë në pIanet e Prishtinës për një pIan të llojit “STUHIA”, i cili mund n xisë konfIikt midis Serbisë dhe KFOR-it.

Daçiq ka p0tencuar se po kërkohet një zgjidhje për çështjen e Kosovës dhe se k0rrigjimi i kufirit është vetëm një ide, por që nuk ekzistojnë ide tjera.

Sipas tij, përcjell rel, përderisa dialogu nuk shkon në drejtim të kësaj ideje, mund të pritet vazhdimi i presionit ndaj Serbisë, që ta njohë Kosovën në gjendjen aktuaIe, duke përfshirë si pjesë të saj edhe veriun e Mitrovicës.

“Kurrë nuk do ta japim veriun e Kosovës dhe këtu nuk ka asnjë dilemë. Ne nuk kemi lidhje territoriaIe në mënyrë që të gjitha zonat e banuara me serbë në Kosovë të mbeten nën Serbi”, ka thënë Daçiq për një televizion serb.

Ai më tutje ka thënë se në Shtetet e Bashkuara tashmë “fryjnë erëra të reja” duke krijuar mundësinë që serbët dhe shqiptarët të arrijnë një marrëveshje.