Ja çfarë shkruhet në letrën nga Amerika drejtuar Beogradit për njohjen e Kosovës

LAJME


Sekretari Amerikan i Shtetit, Anthony Blinken, dite me pare i ka dërguar nje leter presidentit serb, Aleksandar Vuçiq, per mbajtja e së ciles është zbuIuar sot ne mediat serbe.

Se mori nje leter te pa zakonte nga Blinken, e zbuloi edhe Vuçiq nje dite me pare, duke thene se mesazhi që mori nga Blinken ishte i mire, duke perjashtuar ketu kerkesen per njohjen recipr0ke me Kosoven.

Në letren e tij, Blinken per seriti pikepamjet e njohura te Uashingtonit dhe vizionin per nje Serbi te qëndrueshme, te prosperuar dhe demo kratike ne rrugën e anetaresimit në BE, derisa permendi edhe çeshtjen e Kosovës duke theksuar se se qellimi i SHBA eshte te shohin nje marreveshje gjithë perfshi.rëse midis Serbisë dhe Kosoves qe do te rezuItoje me njohje recipr0ke.

Kjo do te kerkoje fleksi.bilitet dhe gatishmerine e te gjitha paleve per kompromis. Normalizimi i plote i marre dhënieve do te çojë përpara ne te ardhmen evropiane te te gjithe rajonit, citohet nder te tjera te kete thene Blinken ne leter.