Ja si do vepronte me Greqinë për çështjen e detit Sali Berisha po të ishte kryeministër

LAJME


Ish-kryeministri Sali Berisha ka komentuar çështjen e detit. Nëse ai do të ishte kryeministër, çështja e detit në Shqipëri-Greqi nuk ekzistonte./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Po të isha kryeministër unë, në mënyrë absolute çështja e detit në Shqipëri-Greqi nuk ekizstonte. Dy qeveri greke njëra pas tjetrës, të dyja pranuan të shkojmë në Gjy katë. Erdhi Rama dhe tha ‘jo, s’kam punë me Gjy katat’. Gjy kata Kushtetuese e rrëz0i marrëveshjen atëherë, isha kundër atij vendimi të Gjy katës. Asgjë nuk ka ndryshuar në raportin me detin në këndvështrimin tim. Këta pasi negociuan 2 vite, u detyruan t’i thonë palës greke se tani ne kemi vendimin e Gjy katës Kushtetuese… Greqia pranoi negociatat me Shqipërinë me 6 milje”, tha Berisha.