Ja si e këndojnë shqip ushtarët zviceranë këngën e “Selman Kadrisë” (VlDE0)

LAJME


Ushtarët zviceranë me origjinë shqiptare me krenari e bartin uniformën e ushtrisë zvicerane. Krenaria e këtyre të rinjve me uniforme te amratës zvicerane dhe qe janë me origjine shqiptare d ëshmohet edhe nga kjo v1deo e siguruar nga agjencia e lajmeve “Presheva jonë” ku ata ja thonë piskame këngës shqipe ne një pizgauer. “Një hatme Selman Kadrisë qe ja ktheu pushkën Serbisë” thuhet ne këngën e Selman Kadris kënduar nga ushtarët në Zvicer qe duket është si përgjigje dhe mesazh Prishtinës se si duhet zhvilluar “neg0ciata” me Serbinë e cila nuk e merr vesh gjuhen e dialogut.

Gazeta zvicerane Tages-Anzeiger , pastaj NZZ ..duke ju referuar agjencisë së lajmeve “Presheva Jonë” kanë shkruar para ca vitesh se në amratën zvicerane shërbejnë mbi 2.000 ushtare me origjine shqiptare (numër ky qe sot për sot ndoshta është dy herë më i madh) te cilët është shume lehte t’i identifikosh jo vetëm me emrat shqip si: Alban, Sokol, Naim, Muhamed apo Gjergj por edhe nga ajo se ata lexojnë romane e gazeta shqip ne kazerma, por edhe here pas here ne kohe të lira, pauza ata ja thonë këngës shqip si në ketë v1deo me poshtë./INA