Kë duan më shumë shqiptarët, Merkel apo Erdogan?

LAJME


Gallup International ka realizuar anketën e vitit 2018 në lidhje me mendimet që kanë qytetarët e 55 shteteve për udhëheqësit botërorë.

Të anketuarit janë pyetur nëse kanë mendim ne gativ apo po zitiv për presidentin amerikan Donald Trump, presidentin rus Vladimir Putin, presidentin turk Recep Erdogan, kancelaren gjermane Angela Merkel, si dhe liderë të tjerë.

Kosova dhe Shqipëria që të dyja kanë nxjerrë kancelaren gjermane Angela Merkel si lideren e preferuar.

Në Kosovë 77% e qytetarëve kanë mendim pozitiv për Merkel, kurse në Shqipëri kjo shifër shkon në 82%.

57% te kosovarë kanë mendim po zitiv për Erdogan, kurse 47% e tyre e shohin po zitivisht presidentin amerikan Trump.

10 % të kosovarëve kanë mendim po zitiv për Putinin, kurse 59 për qind kanë mendim ne gativ për të.