Koha kur Rama thoshte: Po e prekët 1 centimetër tokë, Shqipëria e Kosova të gatshëm ti kundërpërgjigjemi Serbisë!

LAJME


Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, u shprehte i vendosur se nëse Serbia prekte ç0ftë edhe 1 centimetër të t erritorit të Kosovës, Shqipëria e Kosova do të ishin të gatshme t’i kundërpërgjigjeshin. I ftuar në emisionin “Zona e Debatit” në Klan Kosova, Rama tha se “shqiptarët, Shqipëria dhe Kosova, janë bashkë për të pr0movuar paqen, por edhe për të mbrojtur integritetin t erritorial.

Nëse serbët duan të hipin nëpër trena që i cojnë ata prapa në histori, por nuk i prekin asnjë fije floku Kosovës, ne nuk kemi ç’u bëjmë. Por nëse duan të c ënojnë një centimetër të t erritorit tonë, jemi të gatshëm të përgjigjemi” tha Rama.

Kreu i qeverisë shqiptare shtoi se pr0vokimet e Serbisë janë shpërfaqje e një ideologjie të prapambetur“Praktikisht çështja e ter ritorit të Kosovës është mbyllur ditën kur është firm0sur pavarësia e saj. Të dy vendet tona janë vendosmërisht krahpërkrah për të promovuar paqen. Janë krahpërkrah edhe për të mbrojtur integritetin. Nuk ka shans që Kosova të c ënohet qoftë edhe në një centimetër katror të t erritorit të saj.

Ai mur nuk është se sfidon realisht sovranitetin e Kosovës.Është shfaqje brutale e një ideologjie shumë të prapambetur. Jam i bindur që pavarësisht si do të dalë në fund kjo histori, nuk është e tillë ku pala tjetër duket mirë. Ne jemi në anën e duhur të historisë, dhe e duhura është ana e urës, jo e murit”.