Konsumohet Vetëm Një Herë Në Ditë: -Parandalon Dhe Trajton Kan,Cerin E Zorrës Së Trashë, Mëlçisë Dhe Prostatës

Konsumohet Vetëm Një Herë Në Ditë: -Parandalon Dhe Trajton Kan,Cerin E Zorrës Së Trashë, Mëlçisë Dhe Prostatës

Konsumohet Vetëm Një Herë Në Ditë: -Parandalon Dhe Trajton Kan,Cerin E Zorrës Së Trashë, Mëlçisë Dhe Prostatës

Ky frut ka fuqi shëndetësore jashtëzakonisht të mëdha. A keni dëgjuar për frutin e quajtur “Luleshtrydhe peruan” (physalis)? Kjo bimë përveç që është medicinale dhe e shijshme, kultivohet edhe nga shumë si barishte zbukuruese. Fruti dhe e tërë barishta kanë përfitime të shumta shëndetësore. Më e rëndësishmja, ajo punon në mënyrë parandaluese dhe parandalon kancerin e zorrës së trashë dhe të prostatës.

Përveç kësaj, ka shumë përfitime shëndetësore: isshtë e pasur me vitamina, veçanërisht A, B, C dhe të gjithë e dimë që vitamina A është e mirë për lartësimin; trajton infeksionet, pezmatimet; përmirëson tretjen; pastron gjakun; trajton kapsllëkun; inkurajon urinimin, dëbon ujin e tepërt nga trupi – një diuretik i mirë; Atëherë, është një burim i mirë energjie; përmban acid nikotinik ose vitaminë PP që rregullon nivelet e kolesterolit në gjak; është i pasur me fibra që ndihmon në dëbimin e toksinave dhe substancave të dëmshme nga trupi, përmirëson peristaltikën e zorrëve; lëngu i barit shëron plagët.