Kosova I Reagon ”Ashper” Rusise / Keni Tendencë Përçarëse Për Ta

LAJME


Një ditë më parë zëdhënësja e Ministrisë së Punëve të Jashtme ruse, Maria Zakharova pu.blikoi një fotografi me mbishkrimin ‘Kosova është Serbi’..Kundërshtimi i pavarësisë së Kosovës sikur nuk i mjaftoi Zakharovës që u shpreh se për.pjekja për të normalizuar në formë të përshpejtuar raportin mes Prishtinës dhe Beogradit, është shkatërruese.“Ne e konsiderojmë çdo përpjekje për të përshpejtuar të ashtuquajturën normalizim përfundimtar midis Beogradit dhe Prishtinës dhe vendosjen e një afati kohor arbitrar për arritjen e kësaj si shkatërruese.

Është më e rëndësishme të koordinohet një plan i zbatueshëm që gjithashtu do të pranohet nga publiku”, shkroi Zakharova në rrjetin social Twitter.Mi.nistria e Punëve të Ja.shtme e Kosovës në një për.gjigje për Klan Ko.sovën ka thënë se kjo nuk është hera e parë që rusët tentojnë të përçajnë, dhe kësisoj po mundohen ta rrë.nojnë ndi.kimin perëndimor dhe ta shtrijnë atë rus në rajon..Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

“Prej fi.llimit të dialogut Kosovë-Serbi, përmes ve.primeve të saj Rusia gjith.monë është përpjekur të pengojë arritjen e një marrëveshje. Ndërtimi i një baze “hu.manitare” në Nish në afërsi me Kosovën, nisja e trenit të sponsoruar nga Rusia për t’u futur dhunshëm në Kosovë, organizimi i in.cidenteve në veri të vendit nga pjesëtarë rusë të UN në Kosovë, si dhe shumë veprime të tjera publike dhe jo.publike në forume të ndryshme ndërkombëtare, tregojnë qartë për tendencën përçarëse ruse për të penguar procesin e pajtimit dhe ta prishur paqen në rajon”, thuhet ndër të tjera në përgjigjen e MPJ-së..Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Zakharova veç di.alogut komentoi edhe situatën në Kosovë pas zgjedhjeve të 14 shkurtit.Sipas saj, ru.sët janë të brengosur me retorikën radikale të përdorur nga shqiptarët e Kosovës pas fitores së Vetëvendosjes dhe si duket presin edhe reagim nga perëndimorët për këto “provokime” siç i quajnë..As kjo qasje nuk i befasoi vendorët që thonë se Rusia i konsideron partitë shqip.tare nacionaliste, derisa MPJ i kujton Rusisë se të gjitha partitë shqiptare në Kosovë kanë orientim të qartë pro-perëndimor dhe euro-atantikHvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive