Kosovën e kemi humbur, kuptone më: Mesazh i dërguar peshkopit serb nga Kreu i Akademisë serbe

LAJME


Kryetari i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Serbisë, Vladimir Kostiq është përpIasur me peshkopin serb Grigorije për deklaratat e këtij të fundit se “Kosova është e jona”. Kostiq ka thënë se Kosova nuk është e jona dhe kjo duhet të kuptohet sa më parë që është e mundshme.

“Unë e pranoj pIotësisht se jam gabim, por pyeteni peshkopin nëse ai ka të drejtë. Unë kam kaluar k ufirin, ata më treguan pikërisht pjesët e rrugës që nuk janë të përshtatshme për tu kaluar. Do të ishte mirë që Vladimir Kostiq të nënshkruante Marrëveshjen e Kumanovës, Marrëveshjen e Deytonit dhe Marrëveshjen e Brukselit atëherë do ta kishim fajtorin dhe nuk do të kishim nevojë të mendonim më për këtë”, ka thënë Kostiq, shkruan Nova.rs.

Ai tha se do ta pyeste peshkopin nëse disa nga klerikët e mëdhenj serbë janë t radhtarë. “A është Carnojeviq tradhëtar? Nuk mendoj se është, çfarë kam thënë le të mbetet si e gabuar, por askush në këtë shtet përfshirë kishën nuk e ka titullin e së vërtetës kur vjen puna te Kosova. Askush nuk mund të më bind mua se jam t radhtar, sepse sa isha këtu, disa nga ata dhe fëmijët e tyre kishin ikur jashtë”, tha Kostiq.Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive