Kroacia do ta ndihmojë FSK-në drejt transformimit në ushtri, reagon Vuçiq

LAJME


Presidenti i Serbisë, Aleksandër Vuçiq, tha sot se ushtria e Serbisë nuk është më e d0bët se ushtritë e rajonit. Vuçiq ka komentuar deklaratën e Ministrit të Mbrojtjes së Kroacisë për ndihmën e shtetit kroat për FSK-në për transformimin drejt ushtrisë duke thënë se Kroacia nuk është më e f uqishme se Serbia. Sa i përket ndërtimit të bazës së FSK-në në Mitrovicë, presidenti serb tha se nuk do të Iuajnë me z jarr.

Vuçiq ka thënë se duhet të vazhdohet me investime në ushtrinë serbe sepse është garantuesi kryesor për paqen dhe mbrojtjen ndaj ndonjë a gresioni. “Gjithçka është e qartë sot se kush është i f0rtë, i f0rtë është ai që ka ekonominë më të f0rtë. Serbia ka një të ardhme të mrekullueshme, e fuqishme me ushtrinë”, ka thënë ai, shkruan Kurir.

Vuçiq komentoi edhe ndërtimin e bazës së FSK-së në Mitrovicë, duke thënë se nuk do të Iuajnë me z jarr.