Kryeministri grek jep deklaratën e prerë: “Ja për çfarë do flasim me Turqinë”

LAJME


Kryeministri grek Kyriakos Mitsotakis në një intervistë për kanalin televiziv ANT1 , ka deklaruar se “Greqia nuk do bisedojë me Turqinë për asnjë çështje tjetër, përveç së përcaktimit të k ufijve detare dhe ZEE mes dy shteteve”.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

“Nëse pala turke do të hedhë në tryezë çështje si demilitarizimi i ishujve grekë, zonat gri, çështjet e minoritetit në Trakë, ne nuk do të pranojmë. Nuk ka pranuar asnjë qeveri greke në 60 ciklet e deritanishme të bisedimeve teknike, as qeveria jonë nuk do pranojë”, ka thënë Mitsotakis.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive