Kryeministri Krivokapiç uroi kryeministrin Kurti, reagon ashpër Serbia

LAJME


Ministri i brendshëm i Serbisë Aleksandar Vulin, ka reaguar ndaj urimit të kryeministrit malazez Krivokapiç për kryeministrin e Kosovës Albin Kurti, me rastin e pranimit të detyrës, shkruan “Veçernje novosti”. “Në ditën kur nga Serbia dhe presidenti Vuçiq pranoi 10 mijë doza v aks ina, u publikua urimi i kryeministrit Krivokapiç drejtuar Kurtit, me rastin e marrjes së detyrës.

Kujdesshëm kryeministri i Malit të Zi formul0i urimin që askush mos të mendojë se Kosova për të nuk është s htet. Kur fol për Srebrenicën, ai thirret në të drejtën ndërkombëtare, kur dërgon “respek timin e thellë për Kurtin”, nuk përmend rezolutën 12 44.

Me shëndet i qoftë va ksi na nga Serbia për n der të urimit për Kurtin”, tha Vulin.Sa për përkujtim, shkruan gazeta serbe, “Krivokaçiç në emër të qeverisë malazez dhe të tij uroi Kurtin për marrjen e detyrës “kryeministër i Republikës së Kosovës””.

“Besoj se persp ektiva evropiane e shteteve tona do të përfaqësojë vlera shtesë në raportet biIaterale të baz uara në parime të fqinjësisë së mirë dhe respektimit të ndërsjellë. Me urimet më të mira për marrjen me sukses të këtij funksioni, pranoni urimet me të më dha nga unë”, ka shkruar në urim për kryeministrin Kurti, kryeministri malazez Кrivokapiç.