Kryeministri maqedonas, Zoran Zaev: “Regjistrimi i popullsisë nuk do të anulohet!”

LAJME


Kryeministri Zoran Zaev ka përjashtuar çdo mundësi, që të anul0het procesi i regjistrimit të popullsisë në vend. Ai thotë se askush nuk garanton se si do të jetë situata epidemi0I0gjike në vend në vjeshtë, apo pranverën e ardhshme, duke thënë se, nëse anulohet regjistrimi tani, do të anulohet për 10 vjet.

“Çdo anulim i Regjistrimit e fut shtetin në rrez1k që të mos kemi as në 10 vitet e ardhshme. 20 vjet nuk kemi regjistrim dhe jemi nga shtetet e vetme në botë, dhe për këtë duhet ta realizojmë. Askush nuk mund të tregojë, se si do të jetë gjendja në vjeshtë, apo pranverën e ardhshme, apo ngjashëm”, tha Zaevi, ai nuk u përgjigjur në pyetjen se, “Pse realizojmë regjistrim, derisa u vazhdua ora policore?”