Kryetari i kuvendit sllovak: “Krimeja i takon Ukrainës sikurse Kosova që i takon Serbisë!”

LAJME


Kryetari i Parlamentit sllovak, Boris Kollar, ka thënë se Kosova i takon Serbisë. Duke folur për tesnionet mes Rusisë dhe Ukrainës, ai ka thënë se dërgimi i t rupave ruse në kufirin lindor të Ukrainës nuk është gjë e mirë, ndërsa ka shtuar se këtu po vendoset një p recedent i rr ezikshëm.

Tutje, në televizionin publik të Sllovakisë “RTVS”, Kollar tha se Krimeja i takon Ukrainës, sikurse “Kosova që i takon Serbisë. Nëse vazhdojmë kështu, atëherë Hungaria mund të p retendojë për një pjesë të t erritorit sllovak”, ka thënë kryetari i parlamentit sllovak.