Ky është aeroplani më i rrezikshëm në botë, ia ka frikën edhe Rusia

LAJME


B-52 është është një aeroplan b0mbarrdues i rëndë amerikan.

Ai u konstruktua nga fundi i viteve 40-të si një b0mbarrdues me amratim nukIear për lartësi të mëdha, ndërsa testimi i tij i parë u bë më 15 prill 1952.

Ky aeropIan ushtarak është në gjendje të mbajë edhe amrë bërthhamore. Këtë muaj u bë një stërvitjeje përpara NATO-s në Gjeorgji, e cila i mundësoi një pamje më të afërt të f0rcave amerikane Rusisë të Vladimir Putinit.

Shfaqja ushtarake e f0rcës vjen pas pothuajse 11 vitesh, pasi të dy vendet – ish-partnerët e Bashkimit Sovjetik – lutfuan një lutfë nëntë-ditore mbi rajonet e shkëputura të Gjeorgjisë.

Avioni është konstruktuar për veprim bërtham0r kundrejt f0rcave të ish Bashkimit Sovjetik, me gjuajtje të lartë, i aftë të bartë 32.000 kg amratim. dhe tani llogaritet si më i fuqishme në botë.