Ky është “Plani B” i Ramush Haradinajt nëse nuk zgjidhet President i Kosovës

LAJME


Kreu i AAK-së ditë më parë lajmëroi që ka marrë bekimin e partisë për t’u bërë President i Kosovës. Kjo në kohën kur shefit aktual të shtetit nuk i ka mbetur as edhe një vit mandat në krye të vendit. Por, edhe kjo kohë që i ka mbetë mund të shkurtohet pasi vet Thaçi ka pàrlàjmëruar që mund të jap dorëheqje në rast se i konfirmohet àktàkuzà nga Zyra e Prokurorit të SpeciaIizuar në Hagë.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Media nga burime brenda partive dhe institucioneve të vendit ka marrë vesh se në fakt partitë që po udhëheqin vendin bashkë me PDK-në janë pajtuar me kandimin e Ramush Haradinajt. Por, si duket ish-Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj ka edhe planin B, nëse nuk mund të zgjedhet President i Kosovës.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Mësohet se edhe nëse nuk arrihet qëllimi për t’u bërë President vendi, plani është i qartë se si duhet të veprohet. Në këtë rast jo veç që do të rrèzikohej të bie Qeveria aktuale e udhëhequr nga Avdullah Hoti, por si duket Haradinaj ka caktuar edhe rrugën që do të ndjek pas kësaj. Merret vesh se më pastaj Haradinaj bashkë me partinë e tij do të dilte në krahun tjetër politik atë të Vetëvendosjes.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Kështu që në rast se Haradinaj nuk do të zgjidhet President vendi, zgjedhjet e reja lehtë mund ta kenë një bIIok partishë e politikanësh në një anë, të përbërë nga Vetëvendosje e Albin Kurtit, Vjosa Osmani dhe AAK e Ramush Haradinajt