Ky është vendi më i shenjtë në botë dhe ndodhet afër Shqipërisë(VlDE0)

LAJME


E njohur ndryshe si “Sytë e Zotit” (Eyes of God) ajo është shpella më një imazh të mrekullueshëm nëntokësor që tërheq vizitorët çdo vit. Shpella ka dy vri ma simetrike në tavanin e saj, në një lartësi prej 262 metrash përmes të cilave shpella ndriçohet./Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Dy vri mat janë krijuar si rezultat i fo rcave natyrore er ozive. Kur drita depërton në të dyja vri mat, krijohet imazhi i dy syve të mëdhenj. Jo më kot ata njihen ndryshe si “Dy sytë e zotit”.

E vendosur në Iskar Gorge, në një prej rajoneve më të mëdha karstike në Bullgari, Prohodna është një nga shpellat më të njohura në një vend të mbushur me to. VIDEO