Ky ishte “FLAMURI“ origjinal Shqiptarë i Isa Boletinit, është ndryshe nga kjo që kemi (PAMJE)

LAJME


“Xhamadanin e punuar nëna e Isait, mund të jetë afro një shekull, ka qenë xhamadan vere, se në vijmë nga zona e Shalës dhe e ka mbajtur në krah. Shenjat janë besimet Ilire, gjarpri. Ky është flamuri personal i Isa Boletinit, e ka ngritur në 30 qershor në 1912 dhe ka shpallur këtë zonë të lirë dhe ka f0rmuar bazë u shtarake dhe kështu filloi kryengritja e përgjithshme .

Në 12 gusht 1912 ka hyrë në Shkup, vilajetin e Kosovës. Por për herë të parë e ka përdorur në 1910 në Kuvendin e Isniqit’ tha ai.