Ky Ishte Kryeministri Shqiptar Që Dëboi Puhstuesit Serb Nga Kosova Dhe Maqedonia Shqiptare

LAJME


Kryeministri Mustafa Merlika Kruja, ishte ai qê dëb0i puhstuesit serb nga Kosova dhe Maqedonia Shqiptare dhe i bashkoi ato përsëri trungut amë Shqipërisë.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Në tokat e lirume shqiptare rivendosi kudo administratën shqiptare dhe hapi shkollat shqipe.

Përndryshe që nga viti 1921 në legjislacionet parlamentare dhe në shtypin shqiptar njihej me emrin Mustafa Kosova. (foto e vitit 13 gusht 1940)Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive