LAJMI I FUNDIT/ Ja çfarë do Ndodhë në Zvicër nga 4 Janari

LAJME


Të martën pasdite, d ozat e para të va,ksínave kundër kor onavírusit – 107,000 doza – arritën në Zvicër. Ndërsa skema zyrtare e vaksínimit masiv është vendosur të fillojë më 4 janar, disa kantone do të fillojnë pro cesin e vaksínimit që më 23 dhjetor.
Disa, siç është zbuluar, nuk do të fillojnë fushatat e tyre të vaksínimit deri më vonë – me Vaud, Nidwalden dhe Graubünden të vendosur për të filluar më 11 janar.

Sipas të përditshmes zvicerane “20 Minutes”, Appenzell Innerrhoden dhe Lucerne do të fillojnë të vaksinojnë individë me rrezik të lartë të mërkurën, 23 dhjetor.Cili do të jetë pro cesi i shpërndarjes në të gjithë Zvicrën?Fillimi i një programi va. ksinimi “është jashtëzakonisht i komplikuar logjístíkisht”, tha Ministri Zviceran i Shëndetësisë, Alain Berset.

Kjo është për shkak të infrastrukturës që duhet të vendoset për të ruajtur, shpërndarë dhe administruar vaksínat.
“Në muajt e fundit, ne kemi përgatitur infrastrukturë me depo tepër të ftohta”, tha Aeschbach. “Sapo të dorëzohen vaksínat, ruajtja dhe vaksínimi do të jenë përgjegjësi e autoriteteve kantonale”.

Nëse është e nevojshme, ushtría gjithashtu do të sigurojë akull për të ruajtur në mënyrë të sigurt d ozat, pasi shumica e vendeve nuk kanë ngrírës të specíalizuar të nevojshëm për të mbajtur vaksínat në temperatura jashtëzakonisht të ulëta.Vaksína Pfízer, për shembull, duhet të mbahet në -80 gradë Celsius.