Lajmi nga Amerika mbi dialogun Kosovë-Serbi dhe Shqipërinë e Madhe !! Nuk ju besohet

LAJME


Njohesi amerikan i çeshtjeve te Ballkanit Perendimor ka konsideruar se ne Serbi duhet te n gríten diskutime me serioze sesa pretendimet politike e te rrit0riale ndaj Kosoves.

Serwer ka thene se Kosova, po ashtu, duhet te heq dore nga ideja e bashkimit kombetar me Shqiperine, si dhe ti sigurohen me shume te drejta popullit serb e Kishes Ortodokse serbe.

Ne Serbi, ky vit duhet te per fshije diskutime shume me serioze sesa ka ndodhur deri me tani se si dhe pse sovr aniteti mbi Kosoven u h umb nen Millo sheviqin dhe pse nuk mund te rikthehet tani, shkroi njohesi i ceshtjeve Serwer.

Teksa ka per mendur kete, ai me lart ka cekur edhe ku nder shtimin e presidentit serb, Aleksandar Vuçiq, ndaj njohjes diplo.matike te Kosoves. Ky i fundit per folet te kete thene se Kosova nuk do marre njohje deri ne per fundim te mandatit te tij, respek.tivisht deri me 2022en. Ne anen tjeter, ai e ka konsideruar edhe si ide shkate rrímtare bashkimin me Shqiperine, ide kjo e sp0nzo.rizuar qe nga koha ne opozíte nga krye ministri aktual, Albin Kurti.