Largohet Angela Merkel, ky është personi që do ta zëvendësoj

LAJME


Armin Laschet është kryetari i ri i par tisë së kancelares Merkel, Unioni Kristian-demokrat. Ai u zgjodh me 521 vota të delegatëve. Laschet nga viti 2017 ka shërbyer si kryeministër rajonal i rajonit me popullsinë më të madhe në Gjermani, Nordrhein-Westfalen, shkruan Deutsche Welle.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Laschet ka qenë një nga nënkryetarët e CDU-së që nga viti 2012. Ai gjatë tërë kohës ka qenë partner i besueshëm i Angela Merkel.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive