Lirshëm Valvit Flamuri Grek në Kalanë e Himarës, me mesazh!: Shqiptarët duhet dëbuar!

LAJME


Një ditë pasi ministri grek i Mbrojtjes, Panos Kammenos, para.lajmëroi zyrtarisht Shqipërinë “të mos guxojë të sf.idojë Greqinë” një rea.ksion zinxhir ka ndodhur në qarqet eks.tremis.te greke, që të inkura.juara nga gjuha e as hpër janë hedhur në veprim.

Në internet është publikuar një foto ku dallohet qartësisht flamuri grek i ngritur mbi kalanë e Himarës. Sipas raportimeve nga “BalkanWeb” flamuri është ngritur në hyrje të kalasë, pikërisht në pjesën më të dukshme të saj për vizitorët e turistët. Ndërkohë në aksin rrugor kombëtar Tepelenë-Gjirokastër po mëngjesin e sotëm, sipas një fotoje të siguruar nga “BalkanWeb” rezulton të jenë shkruar me sprajt parrulla për “Vorio-Epirin”. Matanë kufirit pjesë e gjuhës së eks.tremiz.mit janë bërë edhe mediat.

E përditshmja “Stohos” është hapur me një kryeartikull ku i bën thirrje autoriteteve greke të dëb.ojnë të gjithë emi.grantët shqiptarët, që sipas shkrimit janë “kolona e pestë e Turqisë në Greqi”. Por nuk ndalet me kaq. Me anë të një fotomontazhi p.rovo.kues, “Stohos” e ka përa.fruar flamurin tonë kombëtar me atë të Turqisë duke vendosur përballë një us.htar grek të ac.aruar që i gjuan me plu.mba. Të gjitha këto reag.ime ek.stremi.ste kanë nisur pa u mbushur as 24 orë nga deklaratat pr.ovok.uese të ministrit grek të Mbrojtjes, Panos Kammenos.

I pranishëmnë garnizonin ush.tarak kuf.itar në Molivdoskepasti, në kufi me Shqipërinë, i veshur me kamuflazh dhe në praninë e gje.neralëve më të lartë të ush.trisë greke, Kammenos ka folur pr.erë duke paralajmëruar Tiranën se “Greqia nuk mund të pranojë sf.ida dhe referenca që ndikojnë në historinë dhe të drejtën ndërkombëtare”. Duke u ndaluar në dekaratat e fundit të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, të cilat u pa.suan me retorika të nxehta mes palëve, ministri grek i Mbrojtjes deklaroi se për Athinën sajesa antihistorike janë të papr.anueshme duke iu referuar veçanërisht çështjes çame.