Macron kërkoi që Kosova të vazhdojë dialogun me Serbinë, i kundërpërgjigjet SHBA-ja: “Nuk ka dialog pa njohjen e Kosovës”

LAJME


Presidenti i Francës, Emmanuel Macron ka uruar kryeministrin, Albin Kurti për formimin e Qeverisë. Në urimin e dërguar, Macron ka thënë se zgjidhja e marrëveshjes midis Serbisë dhe Kosovës është një sfidë madhore me të cilën duhet përballje. Ai tutje ka shtuar se në vitet e fundit është bërë përparim i rëndësishëm në dialogun që autoritetet kosovare kanë zhvilluar me Beogradin nën kujdesin e BE-së.Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive

“Shpresoj që ju ta vazhdoni këtë dialog në këtë mënyrë që të arrini një marrëveshje gjithëpërfshirëse, përfundimtare dhe ligjërisht të detyrueshme, e cila është një nga kushtet për afrimin evropian të Kosovës sikurse të Serbisë. Të jeni të sigurt që do ta keni mbështetjen time të plotë”, ka shkruar ai.Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive