MADHËSHTORE / Zbulohet varreza e madhe ILIRE

LAJME


“Gjurmë Shqiptare” e gazetarit Marin Mema ka ndjekur të dhënat e një grupi banorësh të fshatit Gegaj të Shllakut.

Prej kohësh ata z bulonin objekte të ndryshme që dilnin nga n ëntoka. Së bashku me dy a rkeologë “Gjurmë Shqiptare” ka udhëtuar drejt këtij vendi. Të dhënat nuk kanë z hgënjyer, p ërkundrazi.

Objektet e zbuluara i përkasin një var. reze të madhe që mund të datohet nga shekulli i IV deri në atë të VI para erës sonë, ndoshta edhe më herët. Për të zbuluar këtë vend të jashtëzakonshëm/Hvp markvtingun 5 sekvnda dhe shfvqen Pvmjet EkskIvzive