MAQEDONASIT DHE EPIRIOTET PËRFAQSOHESHIN VETËM NGA SHQIPTARËT

MAQEDONASIT DHE EPIRIOTET PËRFAQSOHEN VETËM NGA SHQIPTARET

PERËNDIT QË SOT EMERTOHEN SI GREKE NË TË VERTET JAN PERËNDIT E PELLASGËVE

Pellazgët pushtuan Gadishullin Ballkanik dhe u ndanë në disa fise. Ata që formuan Mbretërinë e Ilirisë u hapën shumë vështirësi romakëve, por më në fund u nënshtruan. Janë dhënë shumë ilustrime për të treguar se grekët e sotëm i kanë marr hyjnitë e tyre nga pellazgët dhe se mitologjia greke nuk është aspak greke, por pellazge.

Deri vonë reklamohej se maqedonasit dhe epirotët ishin dy fise greke por tani kjo është e pamundur sepse besimi dhe faktet e studiuesve është se asnjëri nga këta nuk ishte grek, por paraardhës i shqiptarëve.

Burimi:

Titulli: Bota Katolike, Vëllimi 113

Autor: Etërit Paulist, Projekti Making of America

Botuesi: Etërit Paulistë, 1921

Catholic World, Volume 113, April – September 1921 by Paulist Fathers
Publication date 1921
Usage Public Domain Mark 1.0
Topics Catholic Church — Periodicals, Catholic Church, Periodicals
Collection catholictexts; additional_collections
Language English
____

Libri I plot dixhital:

https://archive.org/…/CatholicWorldV113/page/n103/mode/1up