Marin Mema çmend grekët e thotë me të madhe: Në mes të Athinë ka një lagje shqiptare shumë të vjetër

LAJME


Marin Mema ka ardhur më një rrëfim në emisionin “Personale” me Krenare Vokshi-Shala në RTV Dukagjini. Duke folur për raportet me Greqinë, historiani ka thënë se fshatra dhe krahina të tëra me shqiptarë janë asimiluar atje.

Ai thotë se është shumë e vështirë të vizitosh Prevezën-vendbanim në Çamëri, dhe të bësh ndonjë filmim edhe nëse nuk je gazetar pasi sipas tij ka p resion të madh nga shteti grek.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Mema thotë se lagjja më e vjetër në Athinë e ka emrin Plaka. Ai thotë se shumë toponime janë ndryshuar ndërsa sipas tij pak kanë mbetur shqiptare.