Marin Mema çmend grekët: Në mes të Athinës, ka një lagje shqiptare shumë të vjetër

LAJME


Marin Mema ka ardhur më një rrëfim në emisionin “Personale” me Krenare Vokshi-Shala në RTV Dukagjini. Duke folur për raportet me Greqinë, historiani ka thënë se ka fshatra dhe krahina të tëra me shqiptarë janë asimiluar atje.Hvp videvnn 5 svkonda dhe shfvqen pvmjet eksklvzive

Ai thotë se është shumë e vështirë të vizitosh Prevezën në Çamëri dhe të bësh ndonjë filmim edhe nëse nuk je gazetar pasi sipas tij ka preison të madh nga shteti grek. Mema thotë se lagjja më e vjetër në Athinë e ka emrin Plaka. Ai thotë se shumë toponime janë ndryshuar ndërsa sipas tij pak kanë mbetur shqiptare.