Marin Mema realizon Dokumentarin për “Mollën e Kuqe” në Sanxhakun e Nishit, Pengohet në Kufirin e Serbisë

LAJME


Gazetari i njohur shqiptar Marin Mema ka realizuar një dokumentar për “Mollën e Kuqe” në Sanxhakun e Nishit. Mema i cili njihet për dokumentarët e tij që në thelb kanë çështjet e pazgjidhura kombëtare, vazhdimisht ka hasur në pengesa për të lëvizur në Greqi, Serbi apo territore tjera të banuara me shqiptarë.Edhe kësaj radhe për të realizuar punën e tij profesionale për xhirimin e dokumentarit gazetari me bashkëpunëtorët e tij janë p enguar me t’u futur në Serbi.

Në pikën doganore të Merdares, Mema ndalet nga autoritetet doganore serbe, derisa bashkëpunëtori i tij lejohet të kalojë.Autoritetet serbe të dhënat e gazetarit i referojnë te s hërbimet tjera duke mos lejuar gazetarin të kalojë në Serbi për më tepër se 40 minuta.

“Është urdhër nga lartë se nuk mund të largoheni nga objekti. Çfarë keni bërë?”, e pyet polici serb gazetarin Marin Mema.Pas kontroIIeve të i mtësishme të gazetarit dhe automjetit ata kalojnë kufirin dhe vijojnë punën e tyre profesionale./Telegrafi/