Media greke: “Qëllimi i Erdoganit është që të bëhet sulltan i vendeve islame në Ballkanin Perëndimor!”

LAJME


Prej vitesh tanimë marrëdhëniet e kryeministrit Edi Rama me Turqinë dhe vetë liderin turk Recep Tajip Erdogan njihen nga të gjithë dhe vijojnë të f0rc0hen edhe më tepër. Por një marrëdhënie kaq e ngushtë është anaIizuar edhe nga mediat greke të cilat anaIizojnë ndikimin e Erdogan në Shqipëri.

Në një artikull nga gazetari grek Efthymios Tsiliopoulos analizohet vendimi që kryeministri Edi Rama të marrë mandatin e tretë: afrimin ose largimin nga ndikimi turk. Në artikull gazetari grek shprehet se Erdogan përdor investimet ekonomike, fenë islame por edhe komunitetin shqiptar që jeton në Turqi për t’u kthyer në një satelit të Shqipërisë. Qëllimi i tij i vetëm është që të kthehet në sulltanin e ri të vendeve islame në Ballkanin Perëndimor. VAZHDONI KETU PER LAJMIN E PLOTE