Media greke: Takimi sekret, Rama ka frikë se e quajnë ushtar të Erdoganit në Ballkan

LAJME


Pavarësisht deklaratave të liderëve gjatë takimeve se janë aty për të rritur bashkëpunimin mes shteteve, mediat në Greqi dhe Turqi e shohin këtë intensifikim të kontakteve në prizmin e marrëveshjes së detit.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Media greke “Greekcitytimes”, shkruan se Erdogani i shprehu shqetëismin e tij Ramës për kalimin në Hagë të çështjes së detit me Greqinë, raporton abcnews.al.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Po ashtu, gazetari Georgios Protopapas thekson se grekët i termben shfrytëzimit nga Erdogani të reaksionit të brendshëm në Shqipëri kudnër marrëveshjes së detit me Greqinë.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Marrëveshja midis Greqisë dhe Shqipërisë për çështjen e kfuirit të tyre detar që do të gjykohet nga Gjykata Ndërkombëtare e Drejtësisë në Hagë, e miratuar nga Rama, ka aIarmuar Erdoganin i cili pritet të bëjë persion ndaj tij për ta anuIuar atë.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive

Rama dekIaroi se ajo është “një e drejtë e Greqisë dhe bazohet në Konventën Ndërkombëtare mbi Ligjin e Detit, e cila shprehet qartë se çdo vend mund të zgjerojë kfuijtë e tij detarë, atje ku është e mundur”.Hvp hvpsiren me pvshte per pvmjet esklvive